07-03-2023
Jeelo thema: Maken van je eigen product

Binnen het Jeelo thema 'Maken van je eigen product' leren de kinderen allerlei dingen over bouwen. Zo hebben ze geleerd hoe een metselaar te werk gaat en welke materialen hij allemaal nodig heeft. Maar ook hoe je een stevige muur moet bouwen en welke metseltechniek daarbij hoort. De groep kreeg een mega grote bak vol met lego te leen van de SuperBrickStore in Reuver. Hiermee hebben de kinderen volop gebouwd. Van villa's, flats en boerderijen tot een tiny house. Sommige met auto's erbij, een tuin of een hond, allemaal gebouwd van lego. 

   


12-01-2023
Mijn kerstvakantie

Nadat we allemaal heerlijk hebben genoten van de kerstvakantie, was het daarna weer tijd om lekker naar school te gaan.
Alle kinderen kregen een werkblad waarop ze mochten tekenen over de kerstvakantie.
Toen dit klaar was, ging iedereen door de klas lopen. Op een bepaald teken, ging iedereen een ander kind zoeken en gingen de kinderen aan elkaar vertellen wat ze getekend hadden. Zo hebben we elkaar van alles verteld over de kerstvakantie en dit was een erg leuke werkvorm!

     

     
08-12-2022
Jeelo

Tijdens het laatste thema van Jeelo hebben we geleerd over personen van vroeger. 

We hebben het gehad over Michiel de Ruyter, Samuel van Houten, Arlette Jacobs, Anne Frank, Vincent van Gogh en Rembrandt. 

Als eindproduct moesten we een boekje maken over onze held van vroeger. Dit gaat de Droomboom tijdens de weekopening ook presenteren aan de andere kinderen van de school. 

      

      

Sinterklaas
Maandag 5 december hebben we bezoek gehad van Sinterklaas. Hij kwam met een waanzinnige cadillac aan. Wat was het een gezellige dag zeg! Er waren optredens in de aula, surprises in de bovenbouw en wij mochten met de klas op bezoek bij Sinterklaas. We hebben genoten!


11-11-2022
In de hele school zijn wij bezig met het Jeelo thema 'Leren van personen van vroeger'. De kinderen van de groepen 3-4 leren bijvoorbeeld vanalles over Vincent van Gogh, Rembrandt van Rijn, Aletta Jacobs en nog veel meer helden van vroeger. 

Zo ook over Anne Frank. Afgelopen week heeft Finn uit groep 7-8 samen met zijn vader een presentatie gehouden over Anne Frank voor alle kinderen van groep 3-4. Ze hadden een heleboel materialen bij zich, zoals kogelhulzen, foto's, onderscheidingen en medailles. Finn was zelfs verkleed als iemand uit de Airborne division van de Tweede Wereldoorlog. Ook hebben ze nog een heleboel andere dingen geleerd over de Tweede Wereldoorlog. Ze hadden super veel vragen aan Finn en zijn vader. Wat een ontzettend interessante en goede presentatie!14-10-2022
Sponsorloop

Alle kinderen hebben vrijdag 14 oktober meegedaan aan de sponsorloop van school. Met het geld dat de kinderen hiervoor hebben opgehaald, gaan we het schoolplein opknappen. Kijk maar eens naar de foto's hoe hard we ons best gedaan hebben om zoveel mogelijk rondjes te rennen.